Новите плюшени любимци на децата са меките скуишита. Те са вълшебни, защото няма дете, което да не се влюби в тях. Тяхната тайна е в това, че благодарение на своята мекота и специфична материя могат да се трансформират лесно и да бъдат мачкани нон-стоп. От своя страна самото движение с ръцете и играта със скушита успокояват мъниците и допълват забавлението с антистрес терапия.

Така наречените “скиушита” са всъщност плюшени играчки, обикновено под формата на топка, които са изработени от полиестерни фибри и полиуретанова пяна. Когато се смачкат, те променят формата си, след което бавно възвръщат първоначалната си визия.

Плюшени играчки за деца с антистрес ефект

Абсолютен хит за последната година са скуиши играчки.

Неустоимите плюшени фигурки станаха така популярни не случайно. Не само, че са любими на малките дечица, които се заиграват с часове с тях, а сладките малки скуишита изкушават и техните родители. Причината се крие в това, че играта и мачкането на някакъв предмет действа успокояващо. Децата не осъзнават, че понякога са напрегнати и нямат настроение. Ако са имали неспокоен сън или емоционално са нестабилни ще забележите, че те не се заиграват с нищо. Точно в такива моменти може да предложите вълшебните скуиши играчки. Ще се изненадате как една обикновена плюшена топчица ще повлияе на неспокойното детенце. Мачкането на малкото скуиши действа релаксиращо. Антистрес терапия, която може да прилагате по всяко време.

За възрастните също препоръчваме игра с бавно растящо плюшено скуиши. Нервното ежедневие и стреса, породен от много ангажименти и отговорност е често срещано състояние, от което мнозина се оплакват. Плюшените скушита могат да бъдат под ръка-в чантата, в колата, на работното място. Когато почувствате, че сте ядосани, вземете плюшената топчица. Доверете се на инстинкта си и помачкайте играчката!

Магазин за скуишита с богат избор

За да задоволим желанието на нашите приятели , ние от онлайн магазин Tea Toys сме подбрали богат асортимент от плюшени играчки скуиши. Наши клиенти са както малки момиченца, любителки на митичните същества, така и игриви момчета, фенове на дивите животни. За тази цел в колекцията ни от плюшени играчки скуишита присъстват всякакви животни и фигури, в различни цветове и големини.

Най-голям интерес има към скуиши еднорог , който се превърна в мечтан подарък. Интересното митично животно е сред любимите играчки на малките принцеси.

Сред топ желаните скуишита за палавите момченца е "Бавнорастящо плюшено скуиши - Пират".

Магазин за скуишита с богат избор

Направи си сам скуиши /идеи за малки и големи/

Сред динамичното, забързано ежедневие и откритието на антистрес играчките можем да си измислим сами занимание, което до ни забавлява и едновременно с това да ни успокоява. Чудесна идея е да се заловите заедно с децата и да си направите собственоръчно интересни скуишита. Те могат да бъдат плюшени, хартиени, гумени или просто от пяна или желе. Идеята е във финалния им вид да могат да се мачкат. Вие може да изберете от каква материя ще изработите играчката, но внимавайте в избора от продукти, когато децата са ви много малки. В меките, ръчно направени скуишите е препоръчително да се поставят безвредни съставки. Ако изберете хартиен вариант ще ви трябват:

  • Листи хартия за обвивка
  • Ножици и тиксо за оформяне на фигурката
  • За пълнеж-памук, найлонови торбички или памучна вата
  • Моливи или флумастери за оцветяване и финално оформление на скуишито.

За скуиши от желе ви е необходимо:

  • Желатин
  • Безвредна боя за храни
  • Течен сапун или шампоан
  • Цветни маркери

Начин на приготвяне:

Върху 2-3 супени лъжици желатин се изсипва вода. Разбърква се и се остава малко . След което сложете на бавен огън сместа и разбъркайте. След като сместта стане хомогенна, добавете течен сапун или шампоан. Отново се разбърква. Може да се добави и безвреден оцветител. Готовата смес се поставя в хладилник да стегне за 30 мин.

Най-модерните играчки, които действат успокояващо и релаксиращо ще ви пленят и още след първите минути игра ще усетите вълшебния, антистрес ефект. За всички фенове на такъв тип играчки, но които нямат време да си направят собственоръчно или не се получават желаните продукти, предлагаме и евтини скуишита от плюшена материя. Чудесен, бюджетен вариант, който е достъпен за почти всеки желаещ да притежава такава играчка.

Това скуиши-Чудовище стана любимо на малките палавници. Подходящо както за момчета, така и за момичета, любителите на “страшни” чудовища се прехласват по забавния вид на играчката.

Игрите, в които активно участие взимат ръцете -моделиране, рисуване, апликиране и редене на конструктор са също много подходящи при напрегнати деца или свръх активни. Енергията на мъниците понякога е в повече и често ние родителите ги провокираме да излязат да бягат и да се изморят, за да заспят сладко. Това обаче, не винаги помага. Препоръчваме на хиперактивни деца да се занимават с игри , свързани с фокусиране и дейност с ръце. За да стигне да фаза на спокойствие и покой, пулсът на човек е необходимо да се нормализира и да не се ускорява. Това би могло да се осъществи не с активни дейности-скачане, бягане и луди игри, а със статични, антистрес игри, каквито са например плюшените скуишита.