Menu
Your Cart

Детски кукли

Модел: К293116
Бебе в количка /с аксесоари/.Размер на опаковката - 14,5 см. х 14 см. х 10 см.За деца над 3+ години...
22.90лв
без ДДС:22.90лв
Модел: К338638-3
Бебе с аксесоари /с машинка/.- мама, тата, плаче, смее сеРазмер на опаковката - 20 см. х 13,5 см. х 10 см.За деца над 3+ години...
21.90лв
без ДДС:21.90лв
Модел: К338638-2
Бебе с аксесоари /с машинка/.- мама, тата, плаче, смее сеРазмер на опаковката - 20 см. х 13,5 см. х 10 см.За деца над 3+ години..
21.90лв
без ДДС:21.90лв
Модел: К 338638-1
Бебе с аксесоари /с машинка/.- мама, тата, плаче, смее сеРазмер на опаковката - 20 см. х 13,5 см. х 10 см.За деца над 3+ години...
21.90лв
без ДДС:21.90лв
Модел: К174126-1
Бебе с аксесоари /с машинка/.- мама, тата, плаче, смее сеРазмер на опаковката - 18 см. х 14 см. х 9,5 см.За деца над 3+ години...
21.90лв
без ДДС:21.90лв
Модел: К174126-3
Бебе с аксесоари /с машинка/.- мама, тата, плаче, смее сеРазмер на опаковката - 18 см. х 14 см. х 9,5 см.За деца над 3+ години...
21.90лв
без ДДС:21.90лв
Модел: К509978-1
Бебе с биберон в столче.Размер - 24 см. х 17 см. х 16,5 см.За деца над 3+ години...
18.90лв
без ДДС:18.90лв
Модел: К861287
Бебе с легло и аксесоари.Размер на опаковката - 34 см. х 24 см. х 7,5 см.За деца над 3+ години...
29.90лв
без ДДС:29.90лв
Модел: К195849-1
Болно бебе с аксесоари /на батерии/.Ако натиснете бебето по лявата ръчичка ,то ще зачерви бузки,след което трябва да поставитеинжекция за да свалите температурата му.Ако натиснете дясната ръчичка - то ще заплаче и с малката възглавничка може да го успокоите,като я допрете до рамото му.Може да чуете ..
46.90лв
без ДДС:46.90лв
Модел: С0340442
Дисни принцеса-Снежанка.Една от най-любимите принцеси на децата може да бъде Ваша.Изящна, красива и нежна, тя е готова да се впусне в приключения и забава.Размер: 28 см...
29.90лв
без ДДС:29.90лв
Модел: С0340509
Дисни принцеси - Кралски блясък БелВъв филма на Дисни „Красавицата и звярът“ смелата и независима Бел се заема да спаси баща си и се озовава в омагьосан замък с мистериозен звяр. С тази кукла Royal Shimmer Disney Princess децата могат да си представят как Бел разваля заклинанието и спасява Звяра, до..
29.90лв
без ДДС:29.90лв
Модел: С0340516
Дисни принцеси - Кралски блясък: СнежанкаВъв филма „ Снежанка и седемте джуджета“ грижата и добротата на Снежанка я правят най-прекрасната от всички принцеси. С тази кукла децата могат да си представят Снежанка, намираща щастие сред Седемте джуджета, докато пресъздават любими филмови моменти или изм..
29.90лв
без ДДС:29.90лв
Показва 1 до 12 от 82 (7 страници)

Играта с детски кукли-значение и ефект върху личностното развитие

Още със самото раждане бебето играе с ръцете и крачетата си. Опознаването на заобикалящия го свят, започва бързо, още с първите играчки на детето. Различните етапи от развитието на детето са свързани предимно с игри с детски кукли. Голяма част от деня, детето прекарва играейки. Впускайки се в игри и забавления, то неусетно развива своето възприятие към света естествено и неусетно. Важно е да научим децата да играят. Да отпуснат емоциите си, въображението и да се отдадат на това удоволствие изцяло.

Куклата е една от най-старите играчки на земята. Още от дълбока древност има доказателства за съществуването на разновидности на играчки, наподобяващи кукли за деца. В днешни дни децата отново продължават да играят с детски кукли , като вместо глинени сега са актуални интерактивни кукли.

Кукли за деца - глинени, парцалени, кукли принцеси или интерактивни кукли - всички те имат съществена роля в израстването на детето, емоционално, физически и психически. Обикновено куклите са първите приятели на децата, с които се учат да общуват, да споделят, да изразяват емоции. Децата обичат да влизат в роли. Куклите са най-добрата им компания, когато детето иска да бъде майка, учителка или принцеса. Развиването на въображение е от съществена важност за бъдещото развитие на мъниците. Положителният психологически ефект при игра с кукли е доказан.Често куклите се използват и от терапевти с цел подобряване на семейни отношения или при подготовка за поява на по-малко братче или сестриче.

Ако искате да помогнете в емоционалното израстване на детето, осигурете му кътче, в което да развива въображението си, да играе и да се впуска във вълшебни приключения с любимите му кукли принцеси.

Знаете ли произхода на името на кукла Барби?

Историята на кукла Барби започва на 9 март 1959 г. В годините е претърпяла развитие във вида си, но като цяло тя е винаги красива и модерна.

Популярността и започва от международния панаир на детски играчки в Ню Йорк, където започва нейната кариера и се превръща в най-купуваната кукла в света.

А замисляли ли сте от къде идва името на кукла Барби?

Куклата е кръстена на Барбара, дъщерята на американката Рут Хендлър, която изобретила куклата. Създателката на емблематичната кукла е съпруга на Джак , Хендлър, съосновател на компанията Mattel, която произвежда различни играчки.

Първоначално Барби е била тийнейджърски модел. Впоследствие тя се превъплъщава в различни модели и професии. Била е учител, манекен, стюардеса, лекар, спортист, рок звезда. През 1967 г. е пусната гъвкава кукла Барби Twist 'N Turn, която има подвижно тяло, което се извива в кръста, за да се превъплъти в гимнастичка.

Освен атрактивната гъвкава кукла Барби гимнастичка, голям интерес има и към бременна Барби, с малко бебче в корема.

Създателите на Барби не спират да се развиват и подновяват асортимента постоянно. Например едни от новите модели са кукли със различни заболявания - витилиго, без коса, на инвалидна количка.

Твърди се, че всяка секунда се продават по 3 кукли.

Популярността на Барби стига до там, че известната българска поп изпълнителка Росица Кирилова прави песен “Мила кукло Барби”, която става любима на милион деца.

Видове детски кукли Барби-от миналото до настоящето

Създателката на Барби, Рут Хендлър се вдъхновява от дъщеря си Барбара, която обичала да играе с хартиени кукли, като имитира възрастни.

Известната кукла е базирана на героинята на германските комикси Лили - фатална жена с талия на оса и дълга руса коса.

След време компанията създава и приятел на Барби - Кен, който е кръстен на сина на Рут Хендлър.

През годините детски кукли Барби се променят, като следват модни тенденции, актуалности и политика.

Барби кукли, се борят за равенство между половете, “мъжки професии”, като пожарникар, полицай или дори астронавт не са и чужди. Тайната на популярността на детски кукли Барби е факта, че тя се адаптира към времето, в което е, че се променя с развитието на човечеството и винаги е актуална.

От фатална жена с дълга руса коса тя се превърна в IT специалист на опашка, облечена със семпла тениска, но отново стилна.

Превъплъщавайки се в различни роли, професии и визии, Барби кукли стигат до всяко едно дете, до всеки един дом.

За да зарадвате истински вашата принцеса, вземете кукла Барби на цена, достъпна от онлайн магазин за детски играчки Теа Тойс. Усмивката на детето ви ще ви направи много щастливи. Всяко малко момиче си мечтае за истинска кукла Барби.

Най-популярните детски кукли - принцесите на Дисни

Има ли момиче, което да не е мечтало да бъде принцеса? Едва ли. Още от най-малка възраст те слушат приказки за принцове и принцеси. А най-популярните са тези на Дисни. Често малкото момиче си има любима принцеса. Най-известните - Снежанка, Пепеляшка, Аврора са част от ежедневието на нашите малки слънца. Проучване показва, че едни от най-желаните играчки за момичета са детски кукли - принцесите на Дисни. Не е изненада за никой, че децата се олицетворяват в някоя принцеса, превъплъщават се в нея и често я имитират. Точно този техен избор, с кои детски кукли да играе, може да издаде много за характера на детето. Дали ще е Смелата Ваяна или Скромната Пепеляшка? Интересно и опознавателно е и за вас, родители, с кои от принцесите на Дисни играе вашето дете. Не пропускайте да изследвате как играе малкото ви момиче или момче. С какви играчки, какви изрази използва, какво е отношението към куклите и дори как ги облича. Психологията в игровият процес не е за пренебрегване. Ако играе с кукли русалки, най-вероятно обича водата. А дали не иска да стане добър плувец? За да разберете, дали вашето дете има въображение и вярва ли в чудеса, му подарете кукла русалка. Ако се заиграе и му стане любима, определено това означава, че обича различните и нетрадиционни неща, предизвикателства и приключенията. Изследвайте детето си, чрез играчките!

Коя кукла е любима на моето дете: кукла Пепеляшка или кукла Снежанка?

Когато децата избират с кои Дисни принцеси да играят, те разкриват част от своя характер и темперамент. Снежанка е мила, невинна и доверчива. В същото време, когато трябва да всее ред и дисциплина сред джуджетата, тя става строга и организирана. Въпреки чувствителността си, тя не пропуска да се скара на непослушните джуджета. Майчиният инстинкт също е ясно изразен в образа Снежанка.

Ако любимата на вашето дете е кукла Снежанка, анализирайте и наблюдавайте за такива качества у детето ви. Нищо чудно ако не сега, след време да се проявят.

Героинята на Пепеляшка е един от най-нежните и фини образи на всички Дисни принцеси. Въпреки първоначалният външен вид на принцесата, нейната красота и доброта не остава незабелязана. Това доказва, че външният вид не е от съществено значение, когато преценяваме човек.

Ако детето ви има любима кукла Пепеляшка е твърде възможно точно това да допада на представата му за истинска принцеса. Едва ли дрехите и външния вид са от първостепенно значение за детето.

Истината е, че дали ще играе с кукла Пепеляшка или кукла Снежанка няма съществено значение. Важно е, когато се опознават характерите на героините, ние като родители и техни приятели да им помогнем да разтълкуват поуките от приказките. Олицетворявайки се с героините, децата често придобиват и техни качества. За тази цел, разговаряйте и играйте с децата, за да намерите заедно правилната посока на развитие и израстване.