Поводите за подаръци на дете са почти ежедневни. На рожден ден, на имен ден, за Коледа или просто отивайки на гости. Всяко детенце обича изненадите, особено ако са подходящо избрани според възрастта и интересите му.

На база допитване и анализиране на потреблението на детски стоки се оказа, че най-труден е избора на подарък за дете на 1 година. Причината се крие в това ,че мъничето е все още малко, за да каже или покаже своите наклоности и интереси, а изобилието от детски продукти на пазара е прекалено голямо, което до голяма степен обърква родителите и желаещите да закупят подарък за едногодишно момче или момиче.

За да помогнем на всички вас, ние сме направили проучване, според което ще ви представим топ 10 предпочитаните играчки за дете на 1 година.

Благодарение на нашата класация и селекция от качествени продукти, ще уследним избора на много хора и ще им спестим обикаляне от един на друг магазин за играчки.

Идеи за подарък за дете на 1 година

Знаете ли колко е ценно и важно детето да има любима плюшена играчка? Която да го съпровожда навсякъде, да заспива гушнато в нея и да бъде негов верен другар в игри и щуротии.

На първо място в нашата класация за подарък за първи рожден ден са бебешките плюшени играчки.

Много често още от ранна детска възраст мъниците се привързват към любима пухена играчка, която става негов приятел и дълги години то не се разделя с нея. Какво по-хубаво от това да осигурите на детето този незаменим другар, с който те ще се чувстват спокойни?

Точно в този период малкото дете започва да се отделя малко по-малко от своята майка - физически и емоционално. Този процес е съпроводен понякога с тревожност, страх и притеснение. Точно в периода около една годинка, детето има склонност да се привързва силно към даден предмет, който започва да заема специално място в неговия живот. Според английския педиатър Доналд Уиникът този предмет се нарича “преходен обект” именно, защото чрез него майката отстъпва леко и детето започва да се чувства малко по-самостоятелно и уверено, благодарение на новия си приятел.

Плюшено мече "Лека нощ" в розово

Плюшено мече "Лека нощ" в синьо

Бебешките плюшени играчки са изработени от хипоалергична материя, без власинки, специално подбрана и за най-малките. Изключително подходящи за гушкане, което ги прави предпочитана играчка и в периода, на “самостоятелно заспиване”, когато мъничето се научава, че не е страшно да останеш сам, да прегърнеш любимата кукла и да се пренесеш в царството на детските вълшебни сънища.

На база проучване на поведението на нашите клиенти, бебешката играчка за гушкане в розово е най-предпочитана при избор на подарък за 1 година момиче, а плюшено мече в синьо е най-купувано за подарък за дете на 1 година момче.

Любимите мечета за гушкане се обикновено са нодят навсякъде-в банята, в парка, в леглото, у баба или в колата. Те често се захабяват и стават неугледни. Предимството на този тип плюшени играчки е, че могат да се перат на 30 градуса в пералня, след което те ще бъдат като нови.

Меките кукли от бебешката серия на онлайн магазин за плюшени играчки www.teatoys.bg са създадени от висококачествен плюшен плат, подходящи за всякаква възраст.

Подарък за първи рожден ден, който ще остане за спомен дълги години:

Бебешка мека кукла Беатрис

Бебешка мека кукла Том

Подарък за дете на 1 година

При толкова голямо разнообразие от играчки на пазара, избора е наистина много труден. Всяко дете е индивидуално, с резлични интереси и начин на забавление. Често допитването до роднини и близки при избор на подарък е добра идея, тъй като не е нужно да се подаряват излишни вещи. Практичните и полезни подъръци станаха много по-предпочитани. Не само за близките, които избират подарък за първи рожден ден, а и за родителите е по-лесно да си направят списък с нужни и предпочитани играчки или други вещи и да посочат точно какво да се подари на мъничето.

Подходящ подарък за 1г дете е музикална играчка.

В този период, децата проявяват интерес към звуци, движения и пъстри цветове. Започват да развиват първите си умения и да боравят с ръчичките си. Един от най-практичния и полезен подарък за бебе на 1 година е активна гимнастика или музикално килимче, където детето да прекарва часове в забавление и игри.

Музикално килимче "Животинки"

Активна Гимнастика - пиано за бебче

Пъстрите цветове, звуците и меката материя на играчките привличат малкото дете и често то се заиграва дълго с тях. Предпочитан и полезен подарък за бебе на 1 година. Активната гимнастика от своя страна развива слуха, зрението, двигателните способности и въображението на малкото дете. Те започват да играят с предметите, да използват ръчичките и крачетата и точно този тип занимателна игра е най-подходяща за този период.

Персонализиран подарък за 1 годинка

Оригинално и много емоционално е подаръка да е персонализиран. Особено що се отнася за малко бебче. Изписването но името, рождената дата или пожелание върху играчка, одеалце или възглавничка , което остава за спомен е сантиментално и предпочитано от все повече хора, търсейки оригинален подарък.

Нашето предложение са надписаните плюшени играчки, които могат да бъдат всякакви като размер, цвят и вид. Най-стандартния избор е плюшено мече с надписана панделка, което си остава вечната класика.

Плюшено мече в бежаво с надписана панделка

А за подарък за момиче на 1 година може да се спрете на плюшено мече гигант с розова панделка, което е изключително впечатляващо:

Плюшен мечок гигант с надписана розова панделка

Прекрасна идея е поднасянето на подарък с лично послание. Освен, че изразявате специалното си отношение към семейството и детето, вие оставате отпечатък от своята любов и положителна емоция.

Интересно предложение за коледен подарък за дете на 1 година е също поднасянето на подарък с персонализация. Коледа е времето, в което се купуват всякакъв тип неща, понякога не толкова нужни, просто заради идеята, че се предполага, че всеки трябва да има подарък. Точно затова, предложението ни е да се разграничите от купуването на масови подаръци и да заложите на специалното отношение и избора на подарък с индивидуално послание.

Подарете емоция, прегръдка, усмивка!

Подарете благодарност, магия и вълшебство!

Най-големият подарък е вниманието!