Сигурни сме, че повечето от вас са си задавали въпроса:

”Каква играчка да купя като подарък на това дете?”


Дали за рожден ден или просто без повод изборът на подарък често е трудно решение.

Ние от ТеаТойс сме проверили и изпитали предимствата от закупуването на плюшени играчки.


 Първо, те са направени предимно от тъкани и по-важното е, че могат да се перат, когато натрупат прах. Спазвайки инструкциите на етикета, който съпровожда играчката, вие може да се сдобиете с освежена и чиста плюшена играчка, която да радва вашето дете дълги години.


 Второ, текстилните играчки са обикновено с леко тегло. Така те могат да бъдат лесно преносими и удобни за носене даже от самото дете. При дълго предстоящо пътуване детето лесно може да грабне любимото си плюшено мече в ръка и даже да го използва за мека възглавничка. Меките плюшени играчки са изключително подходящи и за кърмачета и бебета, тъй като нямат остри или твърди части.


Също толкова важно е и, че играчките могат да бъдат запазени с години и в отлично състояние, ако се полагат правилни грижи. Тъй като те са лишени от всякакви електрически или механични части, няма проблеми с повреда, с която може  да се сблъскате. 


Не на последно място плюшените играчки помагат за подобряване на психологическото благосъстояние.

Мекото докосване на тези играчки дава релаксиращо усещане и успокоява стресираната душа. Гушкането и играта с плюшени играчки често помага на децата да разберат сложни емоции и да се научат как да ги изразяват. Плюшените мечета са най-обичани сред тези играчки и са повсеместни по някаква причина. След стрелбата през 2012 г. в Нютон, Кънектикът, около 7000 мечета са били дарени на оцелелите и техните семейства, за да ги утешат. Освен да се гушкат, тези космати същества са способни да смекчат емоционалната травма. Някои научни изследвания предполагат, че децата, които стават по-привързани към мечетата, започват да им придават жизнено значение.


В заключение плюшените играчки се считат за най-безопасните играчки за вашите бебета и деца и гарантирано ще ги радват с часове.