Menu
Your Cart

Занимателни и Образователни игри

Модел: К54475-1
Пъзел 6 в 1 /дърво/ в метална кутия. Размер на един пъзел ~ 13 см. х 11,5 см. Размер на кутия - 17 см. х 12 см. х 2 см. Цената е за 1 брой. За деца над 3+ години...
11.90лв
без ДДС:11.90лв
Модел: К100681
20 Супер игри и трикове със ЗАРОВЕ в дървена кутия. - 6 зарчета /малки/ - 3 зарчета /големи/ - книжка с инструкции на български - 2 чашки с капачета /червена и синя/ Размер - 17,5 см. х 12,5 см. х 8 см. За деца над 6 + години.Прекрасна комбинация от занимателни игри със ЗАРОВЕ, които ще привле..
16.90лв
без ДДС:16.90лв
Модел: К100680
20 Супер игри, трикове и пасинаси с ДОМИНО в дървена кутия. - книжка с инструкции на български - 28 броя висококачествени домино плочки Размер - 17,5 см. х 12,5 см. х 8 см. За деца над 6 + години.Прекрасна комбинация от занимателни игри с ДОМИНО, които ще привлекат вниманието не само на децата, ..
16.90лв
без ДДС:16.90лв
Модел: К756268
3D Пъзел "Бурдж Халифа"- 71 ел. За деца над 3+години. Размер на опаковка - 30 см. х 22 см. х 2 см...
12.90лв
без ДДС:12.90лв
Модел: К54191
3D пъзел "Къща на дъгата" с жива градина /29 елемента/. Триизмерен пъзел за деца Zilipoo /Жив пъзел/. Поради висококачественото прилягане, частите се свързват лесно помежду си, а завършеният пъзел е стабилен и може да се използва за по-нататъшни сюжетни игри.С него детето може само да отгледа ..
19.90лв
без ДДС:19.90лв
Модел: К756250
3D Пъзел "Белият дом"- 35 ел. За деца над 3+ години. Размер на опаковка - 30 см. х 22 см. х 2 см...
10.90лв
без ДДС:10.90лв
Модел: К54195
3D пъзел "Весела къща" с жива градина /47 елемента/. Триизмерен пъзел за деца Zilipoo /Жив пъзел/. Поради висококачественото прилягане, частите се свързват лесно помежду си, а завършеният пъзел е стабилен и може да се използва за по-нататъшни сюжетни игри.С него детето може само да отгледа зел..
10.90лв
без ДДС:10.90лв
Модел: К54190
3D пъзел "Луксозна къща" с жива градина /32 елемента/. Триизмерен пъзел за деца Zilipoo /Жив пъзел/. Поради висококачественото прилягане, частите се свързват лесно помежду си, а завършеният пъзел е стабилен и може да се използва за по-нататъшни сюжетни игри.С него детето може само да отгледа з..
19.90лв
без ДДС:19.90лв
Модел: 46081-6
Плюшена играчка- скуиши е изработена от висококачествена материя, подходяща за игра и мачкане.Te ca мaлĸи, сладки плюшени тoпчeнцa!Може да ги мачкаш, колкото си искаш!Те действат успокояващо и те запленяват със сладкия им аромат!Когато ги смачкаш, те бавно възвръщат първоначалната си форма.Cъбepи ця..
9.99лв
без ДДС:9.99лв
Модел: К612725
Барабанче - магазин за сладолед 2 в 1. Размер на куфарчето - 19 см. х 19 см. х 8 см. За деца над 3+ години...
16.90лв
без ДДС:16.90лв
Модел: К078549
Бебешки сортер с фигурки ще забалявава дедето и ще развие неговата памет, координация и фина моторика. Размер - 17 см. х 16 см. х 16 см. За деца над 6+ месеца...
13.90лв
без ДДС:13.90лв
Модел: К5401
Въжена стълба /естествен бук/. Въжената стълба е предназначена за физическото развитие на детето, упражненията подобряват сръчноста, координацията, баланса и развиват мускулатурата на детето. - брой стъпала - 7 - височина на стълбата - 200 см. - дължина на стапалото - 30 см. - разстояние м..
21.90лв
без ДДС:21.90лв
Показва 1 до 12 от 104 (9 страници)

Как правилно подбраните образователни игри за деца имат съществена роля за развитието на вашите мъници?

Пазара на играчки в днешно време изобилства от детски образователни игри, които изглеждат много атрактивни. Много често родителите купуват всевъзможни интерактивни игри за деца, с цел “детето да не ги занимава поне за малко”. Истината е, че в магазините се предлагат много ефектни и модерни високотехнологични джаджи, които несъмнено привличат вниманието на детето. Те се заиграват с часове и наистина не безпокоят родителите. Но дали това обогатява в правилната посока уменията и знанията на нашите малчугани?

Един от първите въпроси, който е нужно да си зададем, купувайки образователни игри за деца е: “Подходяща ли е играта точно за моето дете?“ . Всяко дете се развива със собствено темпо. Всяко дете е отделна личност с различни интереси. Затова изхождайте главно от характера и влеченията на момичето или момчето, на което ще избирате детски образователни игри.

На второ място не забравяйте, че на децата често бързо им омръзват и най-интересните играчки. На помощ в такива случаи идват актуалните интерактивни игри за деца. Няма как да отречем, че младото поколение в днешно време е доста по-адаптивно към новите технологии. Имайки предвид, че бъдещето се гради именно на технологичното развитие, можем само да се радваме и да подкрепяме децата, които имат влечение към интерактивни игри. Като препоръка можем само да ви посъветваме, отново да избирате играчката, съобразявайки се с възрастта на вашето дете, спецификата на самата игра и разбира се не на последно място да играете и да се забавлявате заедно с тях.

Как да разберете дали сте избрали правилната игра или играчка на детето? Наблюдавайте поведението на мъника и не забравяте да разговаряте с него за желанията му и това, какво му харесва да прави. Детето само ще покаже и ще ви даде насока за играта, която го вълнува. Правилната игра за всяко дете е различна.

Занимателни игри за деца на 8-9 години

Детските игри и ползата от тях са безброй. Представете си, че сте дете и  искате да си изберете образователни игри за 8 годишни. Всъщност истината е, че ако сте дете едва ли ще се прехласнете към образователните игри. Доста по-интересни биха ви били атрактивните интерактивни игри за деца, които привличат все повече интереса на малки и големи. За тази цел ние от Tea Toys решихме да подберем в нашият асортимент занимателни игри за деца на 9 години, които да бъдат едновременно образователни и завладяващи. Една от най-продаваната игра “Забавни фокуси с карти” може да впечатли както децата, така и възрастните. Освен, че развива въображението, бързият ум и ловкост, фокусите са чудесен избор и за семейна игра, в която да участват всички членове на семейството.

Други интересни образователни игри за 8 годишни са 3D пъзелите. Развивайки творческото мислене и креативността си, сглобявайки пъзел децата се учат на концентрация, фокусиране и търпение. Това са толкова ценни качества у човека, че никога не е късно да ги доразвием макар и пораснали. Изграждайки ги в ранна възраст и придобивайки тези качества под формата на игра, децата ще се разгърнат фантазията си и ще развият логическото си мислене по естествен път.

Също така при нас може да откриете и много полезни и интересни интерактивни игри за деца. Най-атрактивния продукт в момента е “Образователен таблет многознайко”, който ще зaдaдe нa дeтeтo 200 въпpoca oт 20 paзлични тeми - пpиpoдa, ceзoни, ĸocмoc, дoмaшни любимци, cпopт, тexнoлoгии и oщe мнoгo. Точно тази игра е изключително подходяща за деца на 8-9 години, тъй като точно в този период децата играейки си на таблета интуитивно избират темата, към която проявяват интерес. Така лесно може да разберете какво влечение има детето ви и да му помогнете в разширяването и обогатяването на нови знания и умения в дадената сфера.

Образователни игри за деца на 4-5 години и предучилищна възраст

Навлизайки в предучилищна децата стават изключително интересни и забавни. Преоткривайки света ежедневно и вече осъзнати техните начини на игра се променят, любопитството им нараства с всяка минута, желанието им да получат отговор на всяка цена на всеки техен въпрос става нетърпимо. Но този период минава, също както всички други. От нас родителите се иска единствено да им предложим подходящите образователи игри за предучилищна възраст и разбира се да им отделяме нужното внимание всеки ден. Колкото и да са интересни и завладяващи актуалните образователни игри за деца на 4-5 години, без вашето внимание и заинтересованост към детето, няма де се постигне желаният резултат. Точно в тази възраст децата преминават от един период в друг и подкрепата и спокойствието, което родителите дават не бива да се подценява.

Подбирайте образователни игри за деца на 4-5 години, на които може да играете заедно. Така децата ще разберат, че тръгвайки на училище, запознавайки се с много нови деца, общувайки си с различни хора, то винаги може да разчита на вас. Трудно е да повярваме, че играейки с детето на “Не се сърди човече” например, би накарало детето да вярва във вас и да усеща подкрепата ви. Но всъщност всичко е на подсъзнателно ниво, инстинктивно у детето се запаметяват именно тези приятни емоции с вас и те излизат точно в такива моменти, когато то има нужда от сигурност и опора. Подходящи образователни игри за предучилищна възраст, които могат да бъдат занимателни както за детето, така и за възрастния са класическите игри “Домино”, “ Не се сърди човече”, “Шах” и вечното “Кубче на рубик”.

Образователни игри за деца на 1-2 години

Малките пакостници на 1-2 годинки са понякога трудни за укротяване. Жадувайки за нови преживявания, опознавайки заобикалящия ги свят, те са готови да направят безумна бъркотия в детската стая или даже да приложат своята креативност в кухнята и да изобретят ново ястие от пръст, намерена в саксията за цветя, веро, което защо пък да е само за миене на съдове и новите желирани бонбони, донесени от баба предния ден. Да, случвало се е почти на всеки родител. На помощ в тези моменти идват интересните, атрактивни и образователни игри за деца на 1-2 години.

За да задържиш вниманието на малките любознайковци се изисква голямо майсторство. В нашият асортимент от образователни игри за най-малките сме подбрали игри, които сме изпитали в годините, пробвали сме и имаме лично впечатление от подобен тип занимания. Едни от най-харесваните образователни игри за деца на 1-2 години са Креативните, образователни игри с чашки. Те са подходящи както за игра у дома, така и в банята. Понякога е трудно да задържиш кротко детето, за да го изкъпеш. Креативните, занимателни чашки в различни форми и големина спасяват винаги положението. Друго предимство на този тип образователни игри за най-малките е, че са подходящи и за плажа или басейна. Компактни и леки за пренасяне те стават част от неизбежните играчки на детето.

Занимателни игри за двора

Всички знаем колко е важно да сме сред чист въздух , да се движим и така да се зареждаме със слънчеви лъчи, които подобряват имунитета и ни зареждат с позитивно настроение. Въпреки забързаното ежедневие и изобилието от интерактивни образователни игри, благодарение на които децата забравят да излязат и да потичат, нека да не подценяваме предимствата на интересните занимателни игри на двора. Винаги една топка може да влезе в употреба и да раздвижи вас и вашите деца. Знаете ли колко много занимателни игри на двора с една топка може да се измислят? Много. Само ви трябва желание и усмивка.

А федербала? Чудесна игра, развивайки бързина, съобразителност и точност. Хубавото време не е за изпускане. Вземете една топка, въже за скачане или федербал и се насладете на приятни емоции. Тонизирани и раздвижени, всички ще бъдете много по- продуктивни.